Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  
Zamknij

Międzynarodowa Szkoła Letnia w ramach programu CEEPUS04.07.2018 07:45

 

28 czerwca br. na Wydziale Biologiczno – Rolniczym Uniwersytetu Rzeszowskiego rozpoczęła się międzynarodowa szkoła letnia „Zakochaj się w polskiej żywności” zorganizowana przez pracowników Wydziału Biologiczno – Rolniczego: dr Maciej Kluz (koordynator projektu), dr hab. inż. prof. UR, Małgorzta Dżugan, dr hab. inż. prof. UR, Agata Znamirowska w ramach programu CEEPUS. W szkole uczestniczy 36 osób (10 nauczycieli i 26 studentów) z następujących krajów: Chorwacja, Słowacja, Rumunia i Polska. Podczas szkoły uczestnicy zapoznają się z polską kulturą nie tylko kulinarną podczas codziennych warsztatów, wizyt w zakładach przemysłowych jak i gospodarstwach ekologicznych. Poznają atrakcje kulinarne i kulturowego naszego kraju, a szczególnie naszego regionu Podkarpacia. Podczas pierwszego dnia mogli skosztować podkarpackich specjałów kulinarnych dzięki klastrowi „Podkarpackie Smaki”, który reprezentowała Pani Alina Becla. Ponadto już odwiedzili Muzeum Mleczarstwa w Rzeszowie, Kraków, Wieliczkę. Szkoła potrwa do 9 lipca br.

 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow