Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz dyrektywy 95/46/WE ("RODO"). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu 25 maja 2018 roku. Szczegóły znajdują się tutaj.

Zamknij
  

Tematyka badań realizowana w Zakładzie:

- wzbogacanie mleka i przetworów w makro, mikroelementy i witaminy,

- zastosowanie substancji słodzących w produkcji przetworów mlecznych,

- ocena jakości mleka różnych gatunków zwierząt,

- wpływ zastosowanych dodatków na dynamikę fermentacji i przeżywalność bakterii probiotycznych w przetworach mlecznych,

- ocena jakości ekologicznych produktów mlecznych,

- zastosowanie składników serwatki do produkcji napojów funkcjonalnych,

- wpływ różnych czynników na jakość lodów mlecznych,

- trawienie in vitro  produktów żywnościowych, oraz opracowywanie receptur nowych produktów na bazie składników mleka.

 
 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow