Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz dyrektywy 95/46/WE ("RODO"). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu 25 maja 2018 roku. Szczegóły znajdują się tutaj.

Zamknij
  

WYBRANE PRACE PRACOWNIKÓW KATEDRY OPUBLIKOWANE W LATACH 2012-2016

 

1. Sokołowicz Z. Krawczyk J., Świątkiewicz S. 2016. Quality of poultry meat from native chicken breeds.  Ann. Anim. Sci. Ann. Anim. Sci., Vol. 16, No. 2 (2016) 347–368.
2. Sokołowicz Z., Krawczyk J., Dykiel  M. 2016. Wpływ czasu przechowywania na jakość i właściwości funkcjonalne jaj od kur objętych w Polsce programem ochrony. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 2016, 2 (105), 49 – 57. 
3. Augustyńska-Prejsnar A., Ormian M.,  Sokołowicz Z. 2016. Influence of husbandry systems and thermal processing methods  on the results of instrumental colour assessment and shear force of broiler chicken meat. Aparatura Badawcza i Dydaktyczna 4, 215 – 220.
4. Augustyńska-Prejsnar A., Ormian M.,  Sokołowicz Z. 2016. Ocena wybranych cech jakości tuszek i mięsa kurcząt brojlerów z chowu bez dostępu oraz z dostępem do wybiegu. Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych 586, 3-10.
5. Augustyńska-Prejsnar A., Ormian M.,  Sokołowicz Z. 2016. Wpływ metod obróbki termicznej i temperatury wewnątrz mięśni na jakość sensoryczną mięsa kurcząt brojlerów.  Aparatura Badawcza i Dydaktyczna 4, 209 – 214.
6. Topczewska J., Rogowska A., Ormian M. 2016. A study into horses use in organic farming in the context of sustainable development in south-east Poland. Roczniki Nauk. SERiA, t. XVIII, z. 3: 358-36.
7. Krawczyk J., Sokołowicz Z. 2015. Effect of chicken breed and storage conditions of eggs on their quality. Acta Sci. Pol. Zootechnica 14(4) 2015, 3–12.
8. Ormian M., Augustyńska-Prejsnar A. 2015. Wpływ obróbki termicznej na wybrane cechy jakości mięśni piersiowych kurcząt z chowu wybiegowego. Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego 2, 43-46.
9. Puchała M., Krawczyk J., Sokołowicz Z., Utnik-Banaś, 2015. Effect of breed and production system on physicochemical characteristics of meat from multipurpose hens. Ann. Anim. Sci. 15 (1): 247-261 .
10. Topczewska J. 2015. Turystyka konna szansą na rozwój obszarów wiejskich Podkarpacia – studium przypadku. Roczniki Nauk. SERiA, t. XVII, z. 4: 325-329.
11. Augustyńska-Prejsnar A., Ormian M. Gajdek G. 2014. Preferencje nabywcze żywności wygodnej pochodzenia drobiowego w opinii młodzieży akademickiej. Journal of Agribusiness and Rural Development 4 (34) 17-26.
12. Augustyńska-Prejsnar A., Ormian M. Gajdek G. 2014. Wybory rynkowe mięsa kurcząt brojlerów w opinii studentów. Journal of Agribusiness and Rural Development  3 (33), 5-13.
13. Augustyska-Prejsnar A., Sokołowicz Z. 2014. Czynniki kształtujące jakość sensoryczną mięsa kurcząt brojlerów Wiadomości Zootechniczne, R. LII 2: 108–116 .
14. Kawa M., Augustyńska-Prejsnar A. 2014. Czynniki decydujące o wyborze produktów tradycyjnych i regionalnych w opinii mieszkańców Podkarpacia. Journal of Agribusiness and Rural Development  3 (33). 51-59.
15. Lechowska J., Pisarek M., Wilk M. 2014. Gospodarowanie odpadami organicznymi pochodzącymi z produkcji zwierzęcej na terenie Gminy Głogów Małopolski. Zeszyty Naukowe Południowo-Wschodniego Oddziału Polskiego Towarzystwa Inżynierii Ekologicznej z siedzibą w Rzeszowie i  Polskiego Towarzystwa Gleboznawczego Oddział w Rzeszowie, z 17; 55-60.
16. Topczewska J. 2014. An attempt to assess the welfare of horses maintained in herd systems. Archiv Tierzucht – Archives Animal Breeding, 57(24), 1-9, doi: 10.7482/0003-9438-57-024.
17. Krawczyk J., Sokołowicz Z. Świątkiewicz S. 2013. Effect of outdoor access and increased amounts of local feed materials in the diets of hens covered by the gene-pool protection program for farm animals in Poland on quality of eggs during peak egg production. Ann. Anim. Sci, 13(2): 327–339. 
18. Topczewska J., Krupa W. 2013. Impact of maintenance systems on the Hucul mare’s reproductive rates. Archiv Tierzucht, 56(24): 246-254.
19. Topczewska J., Krupa W. 2013. Influence of horses breed and housing system on the level of selected elements in horses hair. Journal of Elementology, vol. 18, 2: 287-295.
20. Augustyńska-Prejsnar A. 2012. Dobrostan loch luźnych w systemie utrzymania indywidualnego i grupowego. Roczniki Naukowe Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, t. 8, 3, 9-20.
21. Augustyńska-Prejsnar A., Ormian M. 2012. The welfare of gilts in different housing systems. Acta Sci. Pol., Zootechnica 11 (2), 3-14.
22. Krawczyk J., Sokołowicz Z., Świątkiewicz S., Koreleski J., Szefer M. 2012. Performance and egg quality of hens from conservation flocks fed a diet containing maize distillers dried grains with solubles (DDGS). Ann. Anim. Sci., 12 (2): 247–260.
23. Krupa W., Topczewska J. 2012. Assessment of the degree of preparation of Hucul horses for trials of performance. Annales UMCS, sectio EE, vol. XXX(2), 21-33. 
24. Sokołowicz Z. Krawczyk J. Herbut E. 2012. Jakość jaj z chowu ekologicznego w pierwszym i drugim roku użytkowania niosek. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość. nr 4(83): 185-194
25. Topczewska J. 2012. Effects of seasons on the concentration of selected trace elements horses’ hair. J. Centr. Europ. Agric., 13(4), 671-680. 
26. Topczewska J., Gibała M. 2012. Wyniki prób dzielności koni huculskich z uwzględnieniem linii genealogicznych i wieku. Roczniki Naukowe Zoot., T. 39, z. 1, 61-75. 
 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow