Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz dyrektywy 95/46/WE ("RODO"). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu 25 maja 2018 roku. Szczegóły znajdują się tutaj.

Zamknij
  
TECHNIKI BADAWCZE STOSOWANE W KATEDRZE
 
  • Ocena cech fizycznych treści i skorupy jaj – urządzenie  EQM (Egg Quality Measurements) 
  • Oznaczenia fizycznych parametrów barwy mięsa drobiowego i jaj - kolorymetr odbiciowy Konica Minolta CR-400
  • Oznaczania tekstury mięsa drobiowego i jaj - urządzenie firmy Zwick/Roell BT-1-FR1.0TH.D14
  • Badanie mikrostruktury mięsa drobiowego, struktury skorupy jaj oraz piany z białka jaj z wykorzystaniem  komputerowej analizy obrazu  - mikroskop firmy Zeiss, Scope.A1
  • Oznaczanie podstawowego składu mieszanek paszowych - spektrofotometr bliskiej podczerwieni InfraLUM FT-10
  • Ocena mikroklimatu  w pomieszczeniach inwentarskich – anemometr Abatronic AB-8897, GasHunter IR, Termohigrometr LB 701 HS
 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow