Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz dyrektywy 95/46/WE ("RODO"). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu 25 maja 2018 roku. Szczegóły znajdują się tutaj.

Zamknij
  

Szkoła letnia finansowana przez NAWA po raz kolejny na Wydziale Biologiczno - Rolniczym18.03.2019 12:32

Kolejny raz Wydział Biologiczno – Rolniczy Uniwersytetu Rzeszowskiego będzie organizatorem  Szkoły Letniej finansowanej w ramach grantu zgłoszonego przez zespół 
w składzie: dr Maciej Kluz, dr hab. inż., prof. UR Małgorzata Dżugan, dr hab. inż., prof. UR Agata Znamirowska do Narodowej Agencji Wymiany Akademickiej pt. „Co jemy w krajach CEEPUS? Narodowa żywność tradycyjna”. 
W Szkole będą uczestniczyli studenci, doktoranci i pracownicy z krajów Europy Środkowej tj. Chorwacja, Słowacja, Rumunia, Serbia, Czechy, Albania, Węgry w terminie 17 – 30. 06. 2019 r. 
 
 
Projekt Szkoła letnia w ramach Programu NAWA/CEEPUS 
na rok akademicki 2018/2019
Uniwersytet Rzeszowski
Tytuł: Co jemy w krajach CEEPUS? Narodowa żywność tradycyjna
 
Organizator: Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Biologiczno – Rolniczy, Katedra Bioenergetyki i Analizy Żywności, Katedra Chemii i Toksykologii Żywności, Zakład Technologii Mleczarstwa 
ul. M. Ćwiklińskiej 1 A, 35-601 Rzeszów
Termin realizacji: 17-30.06.2018
Miejsce realizacji: Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Biologiczno – Rolniczy, Międzynarodowe Centrum Edukacji Ekologicznej Uniwersytetu Rzeszowskiego w Iwoniczu. 
Osoba odpowiedzialna za realizację projektu: dr Maciej Kluz – Koordynator Programu CEEPUS w Uniwersytecie Rzeszowskim, Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Biologiczno – Rolniczy, Katedra Bioenergetyki i Analizy Żywności, ul. M. Ćwiklińskiej 1 A, 35-601 Rzeszów, tel. +48 17 785 53 60 
 
ECTS: 5 pkt. 
 
Osoby zaangażowane w sposób merytoryczny w realizację projektu:
Dr Maciej Kluz – koordynator projektu
Prof. dr hab. inż. Czesław Puchalski
Dr hab. inż., prof. UR Małgorzata Dżugan
Dr hab. inż., prof. UR Agata Znamirowska
Dr Dorota Grabek – Lejko
Dr inż. Monika Tomczyk
Mgr Lucyna Kustra – kierownik DZWZ UR
Dr inż. Magdalena Buniowska
Mgr inż. Małgorzata Pawlos
Studenci Uniwersytetu Rzeszowskiego zrzeszeni w Studenckim Kole Naukowym Technologów Żywności „FERMENT”
 
Cel projektu
Głównym celem projektu jest wzajemne zapoznanie uczestników z tradycyjną kuchnią narodową poszczególnych krajów CEEPUS.  Ponadto przedstawimy bogactwo polskiej kultury, literatury, historii i wiedzy o Polsce współczesnej. Zaprezentujemy również potencjał  Uniwersytetu Rzeszowskiego jako partnera we współpracy międzynarodowej. 
 
 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow