Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  
Zamknij

Studenci kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka doskonalą kompetencje zawodowe podczas wakacji13.08.2018 12:52

W ramach realizowanego na Wydziale Biologiczno-Rolniczym projektu nr POWR.03.01.00-00-O009/17 pt. Rozwój kompetencji zawodowych studentów Uniwersytetu Rzeszowskiego w obszarze technologii żywności i żywienia człowieka 32 studentów III roku studiów I stopnia na kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka w dniach 01.07-30.09.2018 odbywa płatne staże wysokiej jakości w następujących zakładach pracy:

  • HORTINO Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Sp. z o.o. w Leżajsku - 8 stażystów
  • Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Oddział w Trzebownisku - 6 stażystów
  • Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Oddział w Sanoku - 2 stażystów
  • Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Rzeszowie - 6 stażystów
  • Regionalne Laboratorium Badań Żywności Genetycznie Modyfikowanej w Tarnobrzegu, WSSE w Rzeszowie - 1 stażysta
  • OLIMP LABORATORIES Sp. z o.o., Ośrodek Badawczo-Rozwojowy w Pustyni - 4 stażystów
  • Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Rzeszowie - 3 stażystów
  • ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA OWOCÓW I WARZYW VORTUMNUS Sp. z o.o. - 2 stażystów

 

Dla studentów jest to udział już w 3 etapie projektu - w letnim semestrze uczestniczyli w 4 certyfikowanych szkoleniach (łącznie 110 godzin dydaktycznych) z zakresu: Grafik komputerowy, Przedsiębiorczość – podstawy ekonomii dla nieekonomistów, Techniki sprzedaży i Język angielski dla technologów żywności, a po pomyślnym zdaniu egzaminów uzyskali certyfikaty VCC (Vocational Competence Certificate) potwierdzające nabyte umiejętności.

Po ich zakończeniu 3 grupy uczestników projektu zrealizowały w dniach 21-28 czerwca 2018 dwudniowe wizyty studyjne w następujących zakładach pracy: OLIMP LABORATORIES w Pustyni, Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Rzeszowie oraz HORTINO Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego w Leżajsku. Wizyty pozwoliły studentom poznać realia rynku pracy i specyfikę pracy w zakładach produkcyjnych i instytucjach kontrolujących działających w sektorze spożywczym.

 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow