Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  
Zamknij

Projekt badawczy „Polska wysokogatunkowa ekologiczna wołowina” na Wydziale Biologiczno-Rolniczym UR26.07.2018 09:35

Wydział Biologiczno-Rolniczy UR pozyskał projekt badawczy z programu „Współpraca” ogłoszonego przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
 
Tytuł projektu: „Polska wysokogatunkowa ekologiczna wołowina”.
 
Wartość projektu wynosi ponad 9 mln złotych.
 
Wydział występuje w roli partnera naukowego. Będzie realizował badania dotyczące między innymi opracowania technologii przetwórstwa, przechowywania i dojrzewania wołowiny. Liderem projektu jest Regionalne Towarzystwo Rolno-Przemysłowe „Dolina Strugu”. Ponadto w realizację projektu będzie zaangażowanych 9 podmiotów gospodarczych.
 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow